SSL / HTTPS

HTTPS och SSL (Secure Socket Layer) är egentligen två namn på samma sak. Det är en kryptering av den data som skickas till och från hemsidan. Alla hemsidor bör använda sig av SSL, och har ni inte SSL på er hemsida kan vi hjälpa er installera det. Kontakta oss så ser vi till att er hemsida får SSL och blir säkra redan inom 3 arbetsdagar!

Vad är HTTPS och SSL och hur fungerar det?

Så fort vi gör någonting på internet skickas information om vad vi gjort fram och tillbaka mellan datorn, surfplattan eller telefonen och internet. När du laddar upp en bild på Instagram skickas bilden från din telefon till Instagrams databas över internet. När du fyller i ditt namn, telefonnummer och e-post i ett kontaktformulär och klickar på “skicka” så skickas den informationen från hemsidan till mottagaren över internet. Tidigare skickades den här typen av information öppet, samt de hemsidor som ännu inte har SSL, vilket innebar att vem som helst kunde läsa av den informationen. Allt som krävs är en dator och kunskapen från en 30 minuter lång guide på Youtube, därefter kan vem som helst se informationen som skickas fram och tillbaka.

Det kanske låter harmlöst, du har inget att dölja eller hur? Ta en minut och fundera över dina google-sökningar senaste månaden. Kommer du ihåg när du fyllde i ditt kortnummer för att köpa en biobiljett, hyra en bil eller beställde mat från ICA?

Nästan dagligen lämnar vi ifrån oss information över internet som vi inte skulle stå och ropa ut på ett torg framför tusentals människor. Med HTTPS och SSL ändras det här och informationen skickas krypterat, vilket gör det mycket svårare för obehöriga att läsa av dem och dina uppgifter. Ge besökarna på din hemsida högre sökord och större integreringsskydd genom att lägga till HTTPS och SSL.

3 fördelar med SSL

  • Trygghet för besökare på hemsidan
  • Högre placering på Google
  • Alla seriösa hemsidor har SSL installerat

Att installera SSL och ranka ditt företag högre på Google


Att installera SSL på en hemsida bidrar till högre placeringar i den vanliga listan på Google. Tidigare var HTTPS främst nödvändigt på bankers och e-handel hemsidor där besökarna lämnade ifrån sig information som var viktig att ingen annan fick ta del av. Nu samlar de flesta hemsidor in information och hanterar mycket mer information än tidigare, och därför kan SSL och HTTPS räknas som de nya startorden.

Google vill att deras användares information är säker och rankar därför hemsidor utan SSL som sämre. De skyddar sina användares data genom att visa hemsidor i sitt träffresultat, som de vet är krypterade med HTTPS. I förlängningen innebär det att användarna kan känna sig trygga med att klicka sig in på en hemsida som en hittat på Google. Google får nöjdare kunder och tjänar därmed mer pengar, samtidigt påverkar de att fler hemsidor snabbare implementerar SSL. De skapar därmed ett säkrare internet tack vare att hemsidor utan SSL får sämre placeringar.

Vi hjälper dig att få en säker hemsida!

Kontakta oss

Ring oss direkt